Hungaromax
English Deutsch
Hirdetés több nyelven.
Kezdőlap Ár alatt Tisza-tó Hotel Erdély Telek Kerékpár Régiség Zene Bútor Referencia Autó Keres
Befektetés Ingatlan Telephely Panzió Magyar Ausztria Hangszer Könyvelés Szinti Műszaki Társkereső Motor Szállás

> Több nyelvű hirdetés <
> Ingyenes apróhirdetés <

Hirdetés

Jogvédelmi nyilatkozat

Az itt felsorolt, közzétett eredeti reklám ötletek, gondolatok, verbális és vizuális megoldások teljes körű szerzői jogai a Hungaromax Online Reklámügynökség szellemi tulajdonát képezik. Bármilyen engedély nélküli felhasználás, adaptálás, idegen nyelvre fordítás, másodlagos szellemi alkotáshoz való felhasználás tilos, és polgári peres eljárást von maga után.
Bevezető

Ma Magyarországon egyre több a gyenge, ötlet nélküli, száraz, sőt siralmas tv, rádió és webes reklám. Látjuk, halljuk őket nap mint nap, de bizonyára sokan vagyunk úgy vele, nemhogy vásárolunk az ajánlott termékből, hanem inkább messze elkerüljük. Ebből kifolyólag a gyártó vagy forgalmazó még több pénzt öl a reklám kampányba, így még többször látjuk, halljuk és méginkább elfordulunk tőle. Ördögi kör, nehéz belőle kilábalni. Ha azonban az a bizonyos reklám jó, ötletes, esetleg humoros, a folyamat megfordítható. Ebből indultunk ki amikor elkezdtünk reklám ötleteket, szlogeneket készíteni, először csak saját célra, de most úgy gondoljuk itt az ideje közzétenni őket. Valamennyi ötlet, gondolat, elképzelés megvásárolható professzionális megvalósításra.
 


 

1.) Az első ötlet a fogkrém reklámokhoz fűződik. Régi dilemmánk, hogy amikor egy-egy blokk lemegy a tv-ben, ez a zárómondat:
"A fogorvosok ajánlásával." Ez így nonszensz, gondoljunk bele. A fogorvosoknak nem lehet célja hogy valamennyiünknek ép, egészséges, hibátlan fogsorunk legyen, mert akkor nincs szükség a munkájukra. Márpedig ez beláthatatlan következményekkel járna rájuk nézve. Két lehetőség van tehát. Vagy ironikus - netán cinikus - a zárómondat, vagy teljesen rossz. Az első lehetőséget kizárjuk, marad a második. Akkor pedig változtatni kell rajta, nézzük meg hogy hangzott a mi értelmezésünkben először: "A fogorvosok nem ajánlják." Ez így elvileg figyelemfelkeltő sőt humoros is, azonban negatív dolgot tételez fel (a fogorvosok önös érdekből nem ajánlják), tehát végül elvetettük. Több hasonló verzió után ennél maradtunk: "Felejtse el fogorvosát." Ez nem sértő, nincsenek benne hátsó gondolatok, hiszen a fogkrémgyártók végső soron a fogorvosok üzletmenete ellen dolgoznak valahol.

Megjegyzés: Az utóbbi időben a fogkrém reklámokban a fogorvosok már hozzáteszik, "a családom és én is ezt használjuk". Rájöttek volna?
 
2.) Itt a vízlágyítók kissé unalmas, nehézkes reklámjaiba próbálunk egy kis színt belevinni. Komplett reklámötlet:
Színhely New York, Manhattan, toronyház, 30. emelet, elegáns tanácsterem, teljes ablakos panoráma a városra. Szépen megmunkált ovális tanácskozó asztal körül ülnek szivaros, öltönyös, üzleti fejek. Síri csend, majd az asztal végén az egyik szólásra emelkedik. "Uraim, cégünk pénzügyi helyzete kiváló, részvényeink árfolyama folyamatosan emelkedik, így elnöki jogkörömnél fogva hozzájárulok az újabb egymilliárd dolláros beruházáshoz. Köszönöm a részvételt." Diszkrét taps, csendes ováció. Az elnök elindul az ajtó felé és kilép rajta. Kinn tv riporterek, kamerák, egy riporter hölgy mikrofonnal lohol a nyomában: "Elnök úr, kérem mondjon valamit magáról, azt tudjuk hogy kiváló üzletember, de semmit nem tudunk a múltjáról. Melyik egyetemen tanult?" Válasz: "Kérem, én mosógépszerelő voltam régen, de mióta mindenki a ... vízlágyítót használja (zakó alól előhúzza, megmutatja), egyszerűen elfogyott a munkám. Azóta befektetéssel foglalkozom." És beszáll a liftbe.

3.) Más téma. A Lidl reklámja az utóbbi időben kiveri nálunk a biztosítékot. Pontosítva, ez a szlogen fáj nagyon: "Minél többet vásárolunk, annál többet spórolunk". Ettől nyílik a bicska a zsebünkben, mert ezt még a csecsemő is tudja, hogy nem így van. Erre alakítottuk hát: "Minél többet vásárolunk, annál többet költünk". Ez fedi a valóságot, de nem használ az üzletmenetnek...

Továbbá, eszünkbe jutott egy találós kérdés, amivel meg valószínűleg a bankok nem jönnének elő a reklámspot-jaikban, pedig "nem duma", hanem teljesen igaz (Az OTP idétlen szlogenjei is megérnek majd egy fejezetet nálunk):
- Minél tovább fizeted, annál többel tartozol. Mi az?
- Devizahitel.

Devizahiteles matematika: "Felvettem 1 milliót, eddig visszafizettem kettőt, és még tartozom hárommal."

Folytatjuk.

Ha Ön eredeti reklám ötlet, szlogen írót keres, küldjön nekünk e-mailt. A termékre, szolgáltatásra, vállalkozásra illő ötletet küldünk, fizetés az előzetes megállapodás alapján. Mivel ez a szolgáltatásunk még az igényfelmérő fázisban van, semmiféle kötelezettséget nem jelent az ajánlati szakaszban a felek részére.

Figyelem: Az együttműködés feltételei mindig az adott megállapodás alapján változnak!
 Rerencia munka

2012.10.25. A közelmúltban megbízást kaptunk egy angol-magyar oktatási intézménytől 4 reklámszlogen, és egy hirdetési szöveg megírására. Az iskola arcultváltást és komoly marketing tevékenységet tervez, ennek jegyében bíztak meg, különösebb megkötésük nem volt. A hirdetés szövegébe kellett belefoglalni, hogy angol diplomát kap a tanuló és interaktív módon is végezhető, valamint a munkahely keresésben is segít nemzetközi közvetítőkön keresztül. A munkát két hetes határidővel vállaltuk, ezen idő alatt "összejött" jónéhány szlogen és szöveg is. A leválogatás után öt szlogent és egy szöveget küldtünk el végül:

Szlogenek:
CEAS - Magyar iskola - biztos tudás, angol diploma - biztos jövő
CEAS - Iskola egy lépéssel a többiek előtt
CEAS - Magyar iskola, angol diploma - a siker záloga
CEAS - Ígéretes életpálya angol diplomával
CEAS - Iskola Budapesten, karrier Londonban

Hirdetési szöveg:
"Magyar iskola, angol diploma? Igen! Anyanyelvi szintű képzés Magyarországon, elismert képesítés Angliában. Iskoláink interaktívan is végezhetők, a tanulmányok befejeztével segítünk az angliai munkahely megszerzésében nemzetközi közvetítői kapcsolatainkon keresztül. Mert komplex tudással London közel van."

Folyt. köv.
 
Ha nálunk hirdet, 18 éves nemzetközi hirdetői tapasztalattal biztosítunk nagyobb esélyt az eladásra. Kérjük olvassa el a szolgáltató oldalunkon lévő információkat, vagy kérjen bővebb tájékoztatást.
 


Budapest Debrecen Balaton Szeged Veszprém Heves Eger Pest Kaposvár Nyíregyháza Tatabánya Szombathely
Kecskemét Salgótarján Szolnok Miskolc Szekszárd Borsod Pécs Üzleti Békéscsaba Győr - Sopron Zalaegerszeg Székesfehérvár
Hirdetés

Irányelvek ; FAQ ; Sitemap ; Link 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Hirdetés
Bükkalja Vegyesapró Balaton Hitel Eger Reklám Lakópark Háttérkép Ezermester Harmonika Szobor Miskolc Munkahely
Zahibau Horvátország Budapest Erika Stony Szeged Debrecen Kecskemét Salgótarján Nyíregyháza Szolnok Használt Nemzetközi

Reklám ötlet, reklám szlogen.
Copyright © 2020 Hungaromax
Minden jog fenntartva.